Hanya 3% Pemain Membayar Super Mario Run Dari 90 Juta Muat Turun

Setakat ini, statistik menyatakan Super Mario Run, sebuah permainan dari Nintendo untuk platform iOS telah mencapai 90 juta muat turun. Permainan ini boleh dimuat turun secara percuma, namun untuk menaik taraf dengan tahap seterusnya, pemain hendaklah membayarnya sebanyak USD $9.99 (Anggaran RM45) dimana kebanyakan pemain dari 90 juta muat turun tersebut barangkali tidak ingin membayarnya.

Mengikut dari pendapat Press Start Australia, melalui sumber The Wall Stree Journal, jumlah pendapatan diperolehi dari permainan ini adalah sebanyak USD $30 Juta pada bulan Disember. Ini menunjukkan hanya 3% pemain sanggup membayar untuk mendapat akses permainan ini secara penuh.

Namun data ini berkemungkinan akan meningkat atas kerana pengguna Android yang besar akan dapat menikmati permainan ini kelak.

About The Author
Hafiz J
Seorang gamers yang hampir bersara namun gigih untuk mengasingkan kesibukan masa mencari rezeki beliau dengan bermain permainan video. Impian untuk memiliki seunit konsol mudah alih sejak zaman GameBoy lagi. Namun masih lagi tidak tercapai.
Comments
Leave a response

Komen