Gamer Malaya
Info Permainan Video Terkini Malaysia

- Iklan -

Jurnal #2: Pengalaman Membeli Di Kedai Qisahn (Singapura)

75

[signoff predefined=”Custom Signoff” icon=”pencil”]NOTA: Artikel Jurnal ini ditulis oleh Saudara Abdullah Aziri Pauzi semasa pengalaman beliau mengunjung dan membeli di kedai game Qisahn, Singapura pada September 2014. Ingin menulis artikel dan kongsikan kepada pembaca GamerMalaya? Emel kami di gamermalaya.my@gmail.com[/signoff]

Salam guys. Gua kembali lagi dalam rancangan : “Jom Review Kedai”

Qisahn.com

Nearest MRT Station : Orchard, Singapura

Road name: Orchard Road.

Building name: Far East Shopping Centre, L     ot No. 05-13 (meaning ,ni kat tingkat 5, shop lot 13, paham ?)

How to get there?

10857834_10204204926055726_9094324130542432239_n

Senang. Amik MRT, turun stesen Orchard. Dari stesen Orchard, cari exit keluar ke Orchard road. (gua tak ingat exit yang mana satu). Lepas keluar dari exit tu, jalan je menulusuri Orchard road tu, you cant go wrong. Sampai la korang nampak shopping mall lama yang ade tulis “FAR EAST SHOPPING CENTRE” besar2 kat tepi dia.

Masok dalam mall tu, ade escalator kecik, naik ke tingkat 5. Kedai dia lot 13. Senang je cari. Amik masa sikit pun tang nak berjalan dari stesen MRT Orchard ke mall tu. But, xde la jauh sgt pun. Easy.

p/s- ade awek Filipino cun jaga kaunter kedai depan escalator tingkat empat. Don’t miss it! Bawak tisu. Nanti darah hidung. Haha.

- Iklan -

10313476_10204204948736293_345741862225215612_n

Personal review:

Okayh. Jangan kecik hati. Awal-awal gua pesan sini. Walaupun nama Qishan.com begitu gah di mata gamers Malaysia ( ya, gua pun rasa Qisahn ni cambest), but once you guys go to their shop, its not that awesome. As a gamer with harapan yang tinggi, bila gua melawat kedai dia- hati gua hancur luluh. Kecewa. Sebab rasa tak grand. Tak cukup gempak. So, kalau korang nak melawat Qisahn, jgn letak expectation tinggi. Nanti kecewa.

10423634_10204204964496687_3715443376560317840_n

Then, masa gua pegi melawat Qisahn, ade sorang je brader yang jaga kedai. Bila gua utarakan soalan-soalan berkaitan games, suggestion mengenai kedai games yang berhampiran, mana port best nak lepak di Singapura, brader yang jaga kedai tu seems like tak tahu banyak benda. Most of his answer is “ Sorry. I’m a new guy here. I don’t know * laugh * “. Don’t get me wrong. He was a really good guy, but he doesn’t know much.

10428533_10204204922735643_4779087085646704431_n

Alrite. Dari segi plus points nya, Qisahn ni memang ada banyak used games (preowned). But, setelah gua usher, takdelah banyak sangat title yang best-best. Harga dia pun biasa-biasa saja.Boleh check di website dia. And yes, kedai ni pun ade jual console yang second hand.

And yeah, dari segi game-game CE, kedai ni tak banyak sangat. Dari segi steelcase game, tak ade yang rare. Nuff said.

10354742_10204204962296632_4609412589478188228_n

Verdict: Jika berkunjung ke Singapore, ada masa lebih, boleh lah datang visit ke kedai ni, sebab most of items yang dijual kat kedai ni, ade dijual kat website dia. Harga pun boleh check kat website dia. If tak ade masa, gua sarankan pergi ke game store lain dulu macam Funz Centre, juga terletak area Orchard Road.

Tapi,kalau korang jalan-jalan area sini, jangan lupa melawat Hard Rock Cafe. Dekat je area Far East Shopping Mall tu.

10850180_10204204927175754_3737340835674776398_n

Alrite. Ade masa nanti gua tulis lagi. Salam.

[signoff predefined=”Custom Signoff” icon=”pencil”]NOTA: Artikel Jurnal ini ditulis oleh Saudara Abdullah Aziri Pauzi semasa pengalaman beliau mengunjung dan membeli di kedai game Qisahn, Singapura pada September 2014. Ingin menulis artikel dan kongsikan kepada pembaca GamerMalaya? Emel kami di gamermalaya.my@gmail.com[/signoff]

- Iklan -