Statistik Menyatakan Steam Mempunyai Banyak Pemulangan Wang Dari Pembeli

Now Reading
Statistik Menyatakan Steam Mempunyai Banyak Pemulangan Wang Dari Pembeli

Seperti kita tahu, syarikat dari barat khususnya amat menekankan kepada keutamaan pelanggan atas sebab persaingan dengan syarikat lain. Hari ini, Valve berkongsikan data dan analisis mengenai tindak balas mereka terhadap khidmat pelanggan yang diberi.

Gambar diatas adalah data yang telahpun dipaparkan secara umum atas salah satu inisiatif pihak Valve untuk menambahbaik kualiti khidmat pelanggan mereka. Secara purata, Valve mendapat lebih kurang 75,000 permintaan bantuan dari pembeli untuk pelayar Steam pada setiap hari. Manakala 10,000 adalah jumlah purata pelanggan yang masih menanti maklum balas pada setiap hari. Namun jumlah ini amat baik jikalau dibandingkan dengan bulan Februari, dimana mempunyai angka 50,000 sebagai purata.

Menariknya, mereka juga menerima banyak permintaan untuk pemulangan wang dari pembeli. Sekurang-kurangnya, 48,000 adalah jumlah yang diterima pada setiap hari, namun tiada data seperti sebab atau peratusan dikongsikan kepada umum oleh Valve.

Ini berkemugkinan atas sebab kemudahan pembeli untuk meminta pemulangan wang dari pembelian permainan mereka didalam bentuk digital.

About The Author
Hafiz J

Seorang gamers yang hampir bersara namun gigih untuk mengasingkan kesibukan masa mencari rezeki beliau dengan bermain permainan video. Impian untuk memiliki seunit konsol mudah alih sejak zaman GameBoy lagi. Namun masih lagi tidak tercapai.

Comments
Leave a response

Komen