Video Ala-Overwatch ‘Play Of The Game’ Digunakan Oleh Ahli Politik Korea Selatan

Now Reading
Video Ala-Overwatch ‘Play Of The Game’ Digunakan Oleh Ahli Politik Korea Selatan

Kita semua tahu ahli politik akan menggunakan pelbagai cara untuk memenangi hati pengundi bagi acara pilihanrayanya yang akan datang.

Menariknya, seorang ahli politik di Korea Selatan, Sim San-Jung menggunakan video ala Overwatch “Play of the Game” didalam kempen beliau untuk memenangi kempen pilihanraya Presiden seterusnya.

Ini berlaku selepas pesaing beliau, Moon Jae-In dengan kempen membina peta StaCraft beliau bersempena dengan permainan tersebut kini boleh didapati secara percuma.

Baca: Blizzard sayang peminatnya dengan menaja ribuan ringgit beserta tiket BlizzCon

Melalui video diatas menunjukkan beberapa bahagian video Sim menunujukan kenyataan kepada pesaing beliau sehinggakan Moon tidak mampu berjawap dengan debat tersebut.

Korea Selatan adalah salah satu negara yang amat agresif didalam industri esukan khususnya permainan Overwatch dan StarCraft.

Kami juga memberi pendapat mengenai apa yang akan berlaku pada acara esukan Overwatch Apex Season 3 kelak.

Pilihanraya di Korea Selatan ini adalah atas dasar skandal rasuah oleh presiden sebelumnya. Pengundian akan bermula pada 9hb Mei 2017.

Sumber: Polygon

About The Author
Hafiz J

Seorang gamers yang hampir bersara namun gigih untuk mengasingkan kesibukan masa mencari rezeki beliau dengan bermain permainan video. Impian untuk memiliki seunit konsol mudah alih sejak zaman GameBoy lagi. Namun masih lagi tidak tercapai.

Comments
Leave a response

Komen